Anadolu yakası su kaçağı tespiti

Anadolu yakası su kaçağı tespiti

Yurtdışından getirdiğimiz son toknolojik çihazlarımızla su kaçağı tespiti noktasal olarak tespit edilir temiz su tıkanıklığı test pompasıyla tıkanıklık açılır mutfak tıkanıklığı robot cihazlarla müdahale edilir tıkanıklık açıldıktan sonra uzman ekiplerimizce kamerayla görüntüleme yapılır 

https://projettesisat.com/

https://projettesisat.com.tr

CUMHURİYET MAHALLESİ İKİZDERE APT.AY SOKAK NO:1 DAİRE :1 BAHÇELİEVLER İSTANBUL

Telefon

+90 546 679 21 72


Mobil

+90 507 927 56 72


Email

info@projettesisat.com


3. Korozyon

Sıhhi tesisat sisteminiz eskidikçe, pas ve diğer korozyon türleri evinizdeki boruları aşındırabilir ve sonunda suyun kaçması için bir açıklık oluşturabilir. Eviniz daha eskiyse ve sızıntı yapıyorsanız, yükseltme zamanı gelmiş olabilir. Pirinç borular 70 yıla kadar dayanabilirken, galvanizli çelik yaklaşık 20 yıl bozulmaya başlayabilir. Suyunuzun pH'ı ve mineral içeriği dengesizse, borularınızda da korozyon gelişebilir.

 

4. Yanlış Boru Döşeme

Sıhhi tesisat sistemleri, özellikle yeni evlerde her zaman bir profesyonel tarafından yapılmalıdır. Acil durumlara yol açan sızıntıların çoğu, yanlış boru döşenmesinden kaynaklanmaktadır. Sıhhi tesisat sistemleri suyun yerçekimine karşı akmasını gerektirdiğinden, boruların ve konektörlerin döşenmesi ve gerektiğinde geri akış cihazlarının kullanılması önemlidir. Tesisatınızın yanlış döşendiğinden şüpheleniyorsanız, sisteminizi değerlendirmesi için saygın bir tesisatçı ile iletişime geçmenizi öneririz.

 

5. Hasarlı Boru Bağlantıları

Bir borunun en savunmasız alanlarından biri eklemleridir. Eklemler, her iki taraftaki düz borulara bağlanan ayrı kavisli parçalardan oluşur ve suyun evinizin her yerine yeniden yönlendirilmesinden sorumludur.

Zamanla, aşırı sıcaklıklar ve aşırı su basıncı boru ek yerlerinde sertleşerek bozulmalarına neden olabilir. Borulardan tıkırtı veya çarpma sesi geliyorsa (özellikle sıcak su akıtıyorsanız), muhtemelen eklem sorunları yaşıyorsunuz demektir.

 

6. Yeraltı Hareketleri

Ağaç köklerinin büyümesi, sel ve hatta küçük depremler borularınızın yerleşimini değiştirebilir. Zemin hareket ettikçe borularınız bükülebilir, bükülebilir, çatlayabilir veya tamamen ayrılarak yer altı sızıntılarına neden olabilir. Yavaş tahliye veya su kaynağınızla ilgili sorunlar fark ederseniz, sorun yer altı hareketleri (veya yer değiştiren doğramalar) olabilir. Onarımlardan kaçınmak için, yer altı boru hatlarınızı kontrol etmesi ve bakımını yapması için bir tesisatçı tutmanız önemlidir.

 

7. Yüksek Su Basıncı

Yüksek su basıncı duşta harika hissettirebilir, ancak suyunuz borularınızın içine ne kadar sert çarparsa, olası sızıntı riskiniz o kadar artar. Aşırı durumlarda, yanlış basınç boruların patlamasına neden olabilir. Çoğu boru ve musluk yalnızca 60 psi'lik su basıncına dayanabilir. Basıncınızla ilgili endişeleriniz varsa veya sızıntı olduğunu fark ettiyseniz, lisanslı bir tesisatçıya basıncı test ettirin ve gerekli ayarlamaları yapın.

 

8. İzinsiz Giren Ağaç Kökleri

En yaygın su sızıntılarından bazıları aslında içeriden ziyade evin dışında başlayabilir. Ağaç kökleri su hatlarına müdahale ederek nemin bahçenize sızmasına neden olabilir. Bahçede herhangi bir ıslaklık, obruk, su basıncında ani bir düşüş fark ederseniz veya evinizin çok yakınında büyüyen ağaçlar varsa, izinsiz giren kökler için bir tesisatçı kontrolü yaptırmanız akıllıca olacaktır.

 

9. Gevşek Su Konnektörleri

Bazen, cihazlarınıza su sağlayan hortumlar ve borular gevşer. Bu genellikle vites değiştirme veya hareket nedeniyle oluşur ve bir sızıntıya neden olabilir. Örnek olarak, çamaşır makinenizin hortumu, sıkma işlemi sırasında sallanma nedeniyle sızıntı yapabilir. Suyun doğrudan besleme hattından aktığını veya cihazların etrafında su birikintileri oluşturduğunu fark ederseniz, muhtemelen gevşek veya hasarlı bir su konektörünüz vardır. 

 

10. Fikstür Çatlakları

Sızıntı fark ederseniz, bir musluk veya ona doğrudan bağlı olan borularda çatlaklar oluşmuş olabilir. Bu, tipik olarak, birinin tökezlemesi ve musluğa takılması gibi fiziksel etkilerden kaynaklanır. Aynı zamanda, tekrar tekrar dolaba girmeye zorlanan eşyalar nedeniyle gözden kaybolabilir (lavabonun altında olduğu gibi). Bir armatürde veya çevresindeki borularda herhangi bir hasar fark ederseniz, sorunları mümkün olan en kısa sürede kontrol etmesi için bir tesisatçı ile iletişime geçmek en iyisidir.

 

ÖZETLE

Bir ev sahibi olarak, tesisatınızın nasıl çalıştığına dikkat etmeniz önemlidir. Yukarıdaki koşullardan herhangi birinin varlığı, yolda daha ciddi su hasarına yol açabilecek bir sızıntıya işaret edebilir. Su faturanızda bir sıçrama, gider etrafında küf kokusu, su akışında değişiklik veya diğer uyarı işaretleri fark ettiyseniz, BL3 sıhhi tesisat uzmanlarımız sisteminizi tekrar çalışır duruma getirmek için 7/24 hizmetinizdedir.

 

NE ARAMANIZ GEREKTİĞİNDEN EMİN DEĞİL MİSİNİZ?

İster yeni bir ev satın alıyor, ister sadece sistemlerinizi kontrol ediyor olun, bu ücretsiz kontrol listesi, bir sıhhi tesisat muayenesi sırasında profesyonellerin aradığı en yaygın öğeleri kapsar. Ücretsiz kopyanızı şimdi indirmek için aşağıya tıklayın!

Hotline
Hemen Ara
Whatsapp iletişim
Müşteri Hizmetleri
Yardıma mı ihtiyacınız var? Whatsapp'ta bizimle sohbet edin